29 Ağustos 2013

VMA 2013 Kostüm Savaşları

Son yıllarda yapılan, müzikten çok performansın önem kazandığı müzik sektörünün en önemli gecelerinden biri: VMA.

iTunes liste savaşlarının bir başka ayağı, birçok sanatçının geri dönüş sahnesi, kim düşüşte kim yükseliyor sorularının cevaplarını barındıran gece, ödülleriyle olduğu kadar performanslarıyla da konuşuluyor.

Siz gecenin müzikal incelemesine buradan, kırmızı halıya da birçok başka yerden ulaşabilirken, gelin bakalım bu yıl kim, performansında ne, hatta neler giymiş?

Lady Gaga


Uzun bir tur, bir kalça ameliyatı ve oldukça baskının ardından Lady Gaga, yeni teklisi Applause ile VMA 2013’ün açılışını yaptı. Klibinde de benzer şekilde müzik hayatının dönemlerini ele alan Gaga, önce beyaz kare bir kep ve The Born This Way Ball - Bloody Mary performansındakine oldukça benzer, büyük beyaz bir pelerinle sahneye çıktı. Daha sonra klibinde de kullandığı, siyah, vücudu saran kostümü, kostümünü tamamlayan siyah başlığı ile göz alıcı bir sadelik yakaladı.



Buradan sonra asıl kostüm değişikliğine başlayan Gaga, daha ilk bakışta ‘’Aman tanrım çok özlemiştik!’’ cümlesini haykırtan ‘’The Fame’’ döneminden peruğu ve parıltılı etek-ceket takımıyla hayranlık uyandırdı. Buradan ‘’The Fame Monster - Telephone’’ dönemi, yumurta sarısı peruğuna geçen ve en son olarak da yine klibinde kullandığı deniz kabuklarından bikinisi ve kabarık saçlarıyla ortaya çıkan Gaga, bütün bu kostümleri oldukça kısa zamanda ve başarılı bir şekilde kullandı. İzleyenlerde her tip Gaga’yı özlemişiz izlenimi bırakıp gecenin en başarılı isimleri arasına girdi.



Miley Cyrus – Robin Thicke

İşte ‘’Kim bu lateks, deri, ırt zırt parçalardan yapılmış iç çamaşırlarını sahne performansı üniforması haline getirdi!’’ sorusunu sorduran bir görüntü daha! Hayır isteyenin, her istediği şeye ulaşabildiği bir dönemde kimse sizin vücut parçalarınızla ilgilenmiyor sevgili ünlüler! Estetik değil, güzel değil! Kimse mi söylemiyor acaba bunu size?


Evet, en başta ayıcık desenli tek parça kostümüyle bir derece kabul edilebilir olan Miley, daha sonra kaldığı lateks ten rengi parçalar ve gecedeki en büyük aksesuarı olan diliyle en hafif tabir ile göz yordu. Hayır nerde o uğraşılmış, güzel, orijinal sahne kostümleri? Rahat dans etmek için gidilmiş bir yol mu bu? O yo! O şeylerin adı dans, ya da sahne performansı değildi umarım!


Robin Thicke’e gelirsek, Give It 2 U klibinde görüp taptığım siyah-beyaz çizgili takım elbisesi, son dönemdeki “womanizer-pimp” imajıyla mükemmel uyum göstermiş. Keşke Miley Cyrus’dan ayrı performans sergileyebilseydi.


Justin Timberlake + ‘N Sync


Yakın zamanda incelediğim, Justin’in siyah-beyazdan şaşmayan bu yılki stiline, eski ‘N Sync grubu üyeleri de uyum göstermişe benziyor. Siyah-beyaz parçalı gömlekler ve siyah pantolon-ceketleri ile oldukça şık görünen sanatçılar performansları ile de göz doldurdu.


Her ne kadar stabil ve başarılı bir stil çizgisinde gitse de artık sıkıcılaşmaya başlayan stilinde Justin’den değişiklikler beklenmiyor değil.


Macklemore & Ryan Lewis


Mint takımı ve beyaz atletiyle sade ve taze bir hava yakalayan Macklemore ile birlikte, iki renk montu ve uyumlu parçalarıyla Ryan Lewis gecenin en şıklarındandı bence. Özellikle Macklemore’un takıları kıskançlık uyandıracak derecede güzeldi.


Bruno Mars


Son albümü döneminde performansları ve kliplerinde elinden geldiğince geçmiş zamanlardan esintiler kullanan Bruno Mars’ın bu gecedeki leopar desenli gömleğine tek kelimeyle bayıldım! Üstüne giydiği yeleği ve bol pantolonuyla görünümünü tamamlayan Bruno Mars başarılı stilinden yine şaşmamış.


Katy Perry

Öncelikle birazdan söyleyeceklerim için Team KatyCat’lerden özür dileyerek başlamak istiyorum. Sevgili Katy Perry o kadar videolar yayınladın, California Girl’leri öldürdün, Wide Awake dedin, “dark side”- karanlık kısmıma hazır olun dedin. Bu muydu canım? Şarkı çalıntı, sahne çalıntı, performans çalıntı! Yine de bir başarılar, bir konuşulmaklar! E tabi 2000’li yılların başındaki Christina Aguilera’nın karanlık kısmını, Stripped dönemini görmeyen, hatırlamayan kitle için harika performans! “Düşmüştüm ama kalktım, yılmadım ayaktayım” temalı sözler de bulunmuş, kim tutar seni be hey büyük Katy!



Neyse gelelim Roar performansı kostümüne, evet Katy ringde, boks yapıyor, terliyor, su içiyor, tükürüyor. Doğal olarak bu temaya uygun parçalar seçmiş. Desenli üstünü sevdim. Alevli şortundan da hadi nefret etmedim. Daha da söylenebilecek bir şey yok sanırım.



Lütfen artık VMA geceleri hayal kırıklığı olmaktan çıksın, rica ediyorum.

Not: Hatırlayanlar vardır Met Gala yazımın sonunda ‘’Bir gün High Fashion’ın bir köşesinden de benim tutmam dileğiyle!’’ demiştim. Bugün itibariyle Fashion TV dergisinde Moda Editörü’yüm arkadaşlar.
Follow your dreams! ( That’s cheesy but it’s true!)


                                                                                                                                 Bmigo


2 yorum:

  1. OHA BOMBAYI EN SONDA PATLATMIŞSIN!!!!

    yazıya gelecek olursam Bruno Mars ve Macklemore bu yılın en iyi giyinenleri seçilmeli kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten Bruno Mars'ın başarısı gözlerden kaçmıyor. Macklemore'u ise her kürklü görüşümde kıskanıyorum.

      Sil

.