17 Mayıs 2013

Atiye - Soygun Var


Pop müziğin genç ve başarılı isimlerinden Atiye, 2 yıllık suskunluğunu bozdu ve Soygun Var albümü ile hayranlarını sevindirdi. 24 yaşındaki genç şarkıcının 4. stüdyo albümü Soygun Var’ın müzik direktörlüğünü İskender Paydaş üstlenmiş.

Soygun Var albümünde 10 tane şarkıya yer veren Atiye, yorumculuğunun yanında yeni albümünde besteci yönünü de ön plana çıkarmaktan kaçınmamış.

Albüm ile aynı adı taşıyan Soygun Var şarkısının sözleri Murat Güneş’e, bestesi ise Hintli müzisyenler Pritam Chakraborty ve Irshad Kamil’e ait. Çıkış şarkısını kliplendiren Atiye, Soygun Var klibinde Nihat Odabaşı ile çalıştı ve ortaya oldukça eğlenceli bir video klip çıktı.


Albümde hemen ön plana çıkan ve albümün açılış parçası olma özelliği taşıyan Nazan Öncel imzalı ”Uyan Da Gel” oldukça başarılı. Cıvıltılar ile albüme başlayınca insana bir mutluluk geliyor; fakat ufak bir ön yargı ile “albüm açılışı işte, pek bir şey beklememek lazım” derken şarkı birdenbire bu yazın en büyük hit adaylarından birisine dönüşüyor. Şarkının sözleri de melodisi kadar tatlı ve eğlenceli. Albümün bir diğer iddialı parçalarından Senin Modan Asla Geçmez, adı kadar başarılı ve güzel olmuş. İsmiyle dikkatleri üstüne çeken şarkının söz ve müziği Deniz Erten’e ait. Albümün geneline hakim olan hareketlilik, bu şarkıya da yansımış. Şarkının ortalarındaki saksofon ise tadından yenmeyecek güzellikte.  Şarkıda da dendiği üzere bu şarkının modası uzun sürebilir.

Albümün belki de en iddialı şarkısı olan Bonkör Dünya, tek kelime ile tam bir yaz şarkısı. Büyük ihtimal ile albümün ikinci teklisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şarkının İskender Paydaş imzalı müziği çok başarılı olmuş. Atiye’nin cilveli vokaliyle de beslenen şarkı, patlamaya hazır bir bomba. Şarkının özellikle “hayata, gelişine vurasım var” sözlerindeki yorum çok tatlı.

Sözlerde Orhan Yılmaz, müzikte ise Atiye ile karşılaştığımız Ya Habibi, “catchy” diye tabir ettiğimiz kategorinin baş safhalarında yer alıyor. Oldukça başarılı müziği ile Atiye’nin vokalini de ön plana çıkaran şarkıyı yakın zamanda her yerde duyarsanız pek şaşırmayın. Bu iki ismi bir araya getiren bir diğer şarkı da Korkma. Ya Habibi’ye oranla biraz daha yavaş ritimlerde ilerleyen şarkının müziği oldukça yumuşak ve akıcı. Sözlerdeki “korktuğun için sevme, sevdiğin için kork, varlığımdan değil, yokluğundan kork” ile mesaj da yerine ulaştırılıyor. Bana kalırsa bu şarkıdaki bestesi ile Atiye, kendini bir üst seviyeye çıkardığını cümle alemin gözüne sokuyor.

Orhan Yılmaz ve Atiye çok başarılı bir işbirliğine imza atmışlar. Bu ikilinin üçüncü şarkısı olan Zor, Emre Aydın sürprizi ile karşımıza çıkıyor. Daha önce Teoman ile “Kal” şarkısında boy gösterip oldukça başarılı olan Atiye, bu şarkıyla da uzun süre kendinden bahsettirecek. İkilinin sesleri birbirine çok iyi gitmiş ve ortaya güzel bir şarkı çıkmış. Orhan & Atiye şarkıları bitti sanıyorsanız daha çok beklersiniz. Durma şarkısında da karşımıza çıkan ikili, şarkıda da dedikleri gibi -durma, hadi gel- bizi dans pistine çağırıyorlar. Nakaratın en can alıcı kısmı “uçuruma sağdan, çıkmaza soldan sapma, doğru gel bana” ile danstaki hünerlerinizi sergileyeceksiniz. E hadi, durmayın.

Son zamanların başarılı isimlerinden Bora Duran imzalı Seviyorum şarkısı, iki kelime ile: çocuksu ve eğlenceli. İki sevgilinin konuşmasıyla başlayan şarkı, insanı dans etmeye iten ritimleri ile devam ediyor. Sözleriyle; şarkının başlangıcındaki sevimlilik devam ettirilirken, nakarata geldiğimizde şarkı doruk noktasına erişiyor ve dans etmeye başlıyoruz. Kapanışta ise her zaman olduğu gibi kadın, erkeği bir güzel susturuyor. 

Albümdeki tek yavaş parça diyebileceğimiz Bir Hain, sözlerinde Murat Güneş, bestesinde de Phouebus Tassopoulos’u barındırıyor. “Üç aşk var; iki yaralı, biri hain.” sözleri ile kendini oldukça iddialı bir noktaya getiren şarkının, yaz ayından sonra kendini gösterme şansı yüksek.


Kısacası; Atiye, tam bir yaz albümü yapmış. Bazı meslektaşlarının aksine ayda bir şarkı çıkarmayıp 2 yıl kabuğuna çekilen ve Soygun Var albümünü hazırlayan Atiye, beklediği iki yılın mükafatını fazlasıyla alacak gibi gözüküyor. Hemen hemen her şarkıda bir şeyleri yakalayan 24 yaşındaki popçu, umarım bu albümü iyi kullanır ve hak ettiği başarıya ulaşır.

P.s. Benim albümdeki tartışılmaz favorilerim; Korkma ve Durma.

Albümü TTNet Müzik adresinden dinlemek için buradan buyurun


Kaan Kızılırmak


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.