2 Mart 2013

2 + 2 = 4 Klip


Gün geçmiyor ki müzik dünyasında yeni bir şey olmasın. Uyandığımız her gün mutlaka ama mutlaka yeni bir şarkı, bir video, veya bir albüm yayınlanmış oluyor. Bu kadar çok hareketlilik varken bunlara değinmezsem hem içim içimi yer hem de ayıp etmiş olurum. Onun için bakalım bu aralar neler oluyor.





Çok uzun zaman sonra albüm çıkarmaya hazırlanan David Bowie’nin The Next Day albümünün ikinci single parçası olan The Stars (Are Out Tonight) kliplendi. Her zaman olduğu gibi Bowie, yine yaratıcı ve zeki. Klibin sürprizi ise Tilda Swinton. Klipte, Bowie ve Swinton sıradan bir çift olarak karşımıza çıkıyor fakat yan komşuları –bir nevi Baby Bowie-  onlara göre biraz olaylı. Bowie’nin geri dönüşünü önemli markalar da ciddiye almış benziyor çünkü Bowie,  McQueen ve Lanvin giyerken Tilda Swinton için ise Dior ve Lanvin ikilisi seçilmiş. İşte klip de burada.



Bir diğer kliplenen şarkı ise Fun grubundan geldi. Why Am I The One şarkılarını kliplendiren grup oldukça güzel bir hikaye yaratmış. Bir bavulun başına gelen olaylar silsilesinin esprili bir dil ile anlatıldığı klip ile ne kadar başarılı olduklarını bir kez daha gösteriyorlar.




Biraz da Türkiye’de neler oluyor ona bakalım. Yeni albümü Overload’u çıkaran Bedük, çıkış parçası olarak Beatfreak’i seçti ve şarkıya bir de klip çekti. Şarkıya söyleyecek pek sözüm yok. Oldukça Bedük, oldukça başarılı. Klip ise bazen Türkiye’de de emek verilmiş klipler olabileceğinin güzel bir ispatı niteliğinde. Kısacası, Bedük’ü özlemişim.



Son olarak da Burcu Güneş’in Gül Kokusu şarkısından ve klibinden biraz bahsedeceğim. Klip için söylenecek çok fazla söz yok. Sıradan olmakla birlikte bir daha açıp izleme isteği uyandırmıyor. Şarkı ise klibe göre daha başarılı olmuş. Burcu Güneş’in, Oflaya Oflaya şarkısından sonra ne yapacağını merak ediyordum. Şarkı, tam olarak bekleneni vermese de bir hayal kırıklığı da yaşatmadı.



Kaan Kızılırmak

2 yorum:

  1. Bowie'nin 4 ayrı albümünden alıntı 4 ayrı karakteri barındıran klibi için neredeyse hık demiş burnundan püskürmüş Tildayı seçen prodüktörü tebrik etmek gerek mi?! Hayır, Tildayı gören çoğu kişi bu klibin yerinde daha yeller eserken bu benzerliği su yüzüne çıkarmıştı zaten. Lİfe on Mars'ın etkilerini fazlaca üzerinde hissettiren şarkıda -Hızlandırılmış şekilde birebir aynı melodileri duyduğumuz kısımlar var- Bowie klipte de vurgulamak istediği gibi yeni bir Bowie yaratmak yerine eskiyle özdeş ve şimdiye uyum sağlamaya çalışan bir albüm yapmaya çalışmış, Eski bowie'yi es geçip içinde tekno ağırlıklı sesleri duyduğumuz bir albüm dinlemeyi düşünmemiştik zaten. Tarzına sahip çıkmanın en güzel örneğini bize gösterdiğin için teşekkürler David. Söz sende kean.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada yeterine güzel söz söylenmiş. Tırnak içine alıp tekrarlamaya gerek yok. Teşekkürler Dennis?!

      Sil

.